In 2005 sloot Bastiaan (1981) zijn studie af aan het Conservatorium van Amsterdam, hij studeerde jazz én klassiek trombone bij onder andere Jilt Jansma, Iwan Meylemans en Martijn Sohier.
 
Na zijn trombone studie is hij zich steeds meer gaan richten op muziektheater en compositie. 
Bastiaan zoekt graag samen met musici, acteurs, regisseurs of dansers naar nieuwe vormen om met muziek, tekst en beweging een verhaal te vertellen. Hij bijt zich vast in het onderwerp van de voorstelling en weet met zijn brede muzikale achtergrond iedere voorstelling een eigen muzikale taal te geven. 

Bastiaan speelde vanaf 2006 als trombonist in een groot aantal voorstellingen van muziektheatergroep De Veenfabriek in regie van Paul Koek. Deze voorstellingen met Koek waarin telkens op creatieve wijze een symbiose ontstaat tussen tekst en muziek zijn van blijvende waarde geweest voor zijn eigen creativiteit en ontwikkeling als componist. 
Voor de Veenfabriek componeerde hij muziek voor de voorstellingen Mahagonny, My Videoland (regie Paul Koek) en Ophelia (regie Joeri Vos). Vanaf 2017 is Bastiaan als trombonist, componist en muzikaal leider vast verbonden aan de Veenfabriek. 

Bastiaan is de huiscomponist van de muziekgezelschappen Koperkwintet KWIVR en Alle Hoeken van de Kamermuziek. Dat resulteerde de laatste 10 jaar in een groot aantal succesvolle voorstellingen in Nederland. Met de 1+ voorstelling Woei toert Alle Hoeken van de Kamermuziek door Europa en de muziek van de voorstelling Wat Niemand Weet is inmiddels bewerkt voor symfonieorkest en verteller. 

Voor Toneelgroep Oostpool schreef Bastiaan muziek voor een drietal voorstellingen in regie van Joeri Vos, waaronder de openingsvoorstelling van Oerol 2015: Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?


 

Bastiaan Woltjer
 Home  Biografie    Muziektheater   Agenda  Muziek  Contacthome.htmlmuziektheater.htmlagenda.htmlmuziek.htmlcontact.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2shapeimage_3_link_3shapeimage_3_link_4